نان جو دوسر سبوس دار بی نی سی

غلات از اولین غذاهای شناخته شده بشر بوده که از زمان های بسیار کهن تاکنون همواره نقش بسیار مهمی در اقتصاد و تغذیه مردم دنیا بخصوص کشورهای درحال توسعه داشته است. فرآورده های غلات بخش عمده ای از نیازهای غذایی روزانه افراد را تشکیل می دهد. حدود 65 الی 70 درصد از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و همجنین قسمت زیادی از ویتامین های گروه B ، املاح و عناصر کم مقدار رژیم غذایی روزانه افراد از طریق غلات و فرآورده های آن تامین می شود. این امر بیشتر به دلایلی چون قابلیت ماندگاری بالا، حمل و نقل راحت و آسان، ارزش غذایی بالا و مزه خنثی و همه پسند است.

نان بعنوان یکی از فرآورده های غلات ازقدیمی ترین، اساسی ترین و ضروری ترین کالای پر اهمیت است که تاریخچه آن به عصر حجر بر می گردد و روزانه در سبد مصرفی خانوارها قرار می گیرد. شواهد حاکی از آن است که در تاریخ اروپا، حداقل از قرن 1000 قبل از میلاد مسیح، نان بعنوان غذای اصلی به چشم می خورد.

سالیان سال، مردم ثروتمند از نان سفید و مردم فقیر از نان های تیره استفاده می کردند. در قدیم نان سفید، نانی مرغوب محسوب می شد و چون گران تر بود، تنها ثروتمندان قادر به خرید آن بودند. اما از قرن بیستم، این تصور عوض شد. چون از نظر علمی مشخص گردید که نان های تیره حاوی مواد مغذی هستند و ارزش غذایی بیشتری دارند؛ در عین حال ، نان سفید به دلیل کمبود مواد مغذی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

گندم از مهم‌ترین غلات است که جزو قوت غالب مردم جهان می‌باشد. این گیاه در گونه‌های وحشی و اهلی موجود است. گندم از گیاهان گلدار تک ‌لپه‌ای یک ساله و تیره گندمیان و از خانواده گرامینه‌ها است. یک دانه گندم از سه قسمت اصلی سبوس، آندوسپرم و جوانه تشکیل شده است.

سبوس خارجی ترین لايه دانه است که سرشار از ویتامین B ، E ، پانتونیک اسید، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم می باشد و به همین دلیل دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. منيزيم ماده اصلي حدود ۳۰۰ سيستم آنزيمي در بدن است و مصرف اين ماده معدني بسيار براي سلامت قلب، مغز و استخوان ها اهميت دارد.

مهمترین خاصیت سبوس در میزان فیبر آن است که از یبوست و چاقی پیشگیری می کند. فیبر مدت بیشتری در دستگاه گوارش می ماند و باعث القای حس سیری در فرد می شود. این عامل از مصرف بی رویه مواد غذایی در فرد جلوگیری می نماید.

تحقیقات پژوهشگران نشان داده است که هیچ ماده غذایی جهت تسهیل و بهبود عملکرد دستگاه گوارش با سبوس برابری نمي کند به همين دليل سبوس به طلاي گياهي معروف شده است.

فایده دیگر سبوس، کاهش جذب کلسترول است که باعث کاهش چربی خون شده و از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. همچنین بعلت وجود سیلیس در خود جذب قند را نیز کند می کند و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

متاسفانه با وجود خواص بیشمار سبوس، مقدار زیادی از سبوس در نانوایی ها به دلایل مختلف حذف می شود و نان سفید به مردم تحویل می دهند. از این رو مجموعه بی نی سی با در نظر گرفتن اهمیت وجود سبوس در مصرف روزانه افراد و تقاضای بیشمار مشتریان ، اقدام به تولید نان هایی تهیه شده از آرد کامل سبوس دار، خمیرمایه و بدون جوش شیرین و کم نمک کرده است.

نانی که از آرد کامل سبوس دار و با خمیر مایه و بدون جوش شیرین به عمل می آید و با حرارتی ملایم، یکنواخت و شعله غیرمستقیم پخته می شود، سالم ترین نان است. نان تهیه شده از خمیر مایه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، قابلیت هضم خوبی دارد و ضایعات و دورریزی آن بسیار کمتر از نان های تهیه شده از جوش شیرین است. همچنین عطر و بوی این نان ها به هیچ وجه قابل قیاس با نان های جوش شیرین دار نیست و ماندگاری بهتری دارد. مقدار نمک پایین این نان خود عاملی در پیشگیری و کاهش بیماری های قلبی و عروقی است.

به منظور نگهداری بهتر و افزایش ماندگاری نان، از فرایند خشک کردن استفاده می شود. خشک کردن از روش های نگهداری است که از قدیم رایج بوده است و همچنان در بعضی نقاط از آن استفاده می کنند. از آنجا که میکروب ها و میکروارگانیسم ها مانند کپک، قارچ و مخمرها برای فعالیت به آن احتیاج دارند و وقتی یک ماده غذایی آب نداشته باشد، این عوامل هم نمی توانند رشد کنند. به همین دلیل نان خشک نه کپک می زند و نه بیات می شود.

نان خشک را می توان با هر نوع آردی ( آردکامل، معمولی و آردهایی با درصدهای مختلف سبوس ) تهیه کرد که مسلما نان خشک تهیه شده از آرد کامل سبوس دار دارای ارزش تغذیه ای بیشتری است.

به این منظور مجموعه بی نی سی نان خشک سبوس دار خود را با ارزش غذایی و عمر ماندگاری بالا به مشتریان خود هدیه می دهد.

_______________________________________________________________

نان جو یکی از نان های تیره و فوق العاده برای کاهش وزن و تناسب اندام

امروزه بیشتر متخصصان تغذیه به استفاده بیشتر از سبوس غلات در برنامه غذایی تاکید دارند. استفاده از سبوس غلاتی چون گندم، جو، چاودار و جوی دوسر در انواع نان های سبوس دار بر ارزش تغذیه ای آن می افزاید. در  میان انواع غلات نان حاوی سبوس جو و جوی دوسر به دلیل دارا بودن مواد مغذی مضاعف همچون ویتامین های گروه B  و به دلیل دارا بودن بتاگلوکان(یک ترکیب فیبری موثر و قوی) در اولویت مصرف قرار دارد.

از این رو دانستن آن که جو چیست و چرا و چگونه باید آن را در رژیم غذایی خود قرار دهیم، حائز اهمیت است.

جو از خانواده گرامینه و جنس هوردئوم و گونه sativum است. جو در شرایط آب و هوایی معتدل  عمدتا بصورت بهاره کشت می شود و دارای چرخه زندگی یکساله است. دو نوع پرمصرف جو به نام های  زیر شناخته شده است:

  • جو ساده یا سیاه
  • جو دوسر
امروز جو به چند نوع مختلف در دسترس است:
  • جو پوست کنده که هنوز سبوس از آن جدا نشده است.
  • جو پوست کنده که پوست آن با مقدار کمی از سبوس آن گرفته شده است
  • جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام جو مرواریدی معروف است.

خواص نان جو

  • بسیار مقوی است و با القای حس سیری و پر کردن حجم معده، از ریزه خواری و چاقی افراد جلوگیری می کند.
  • از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
  • انسولین سازی در بدن را تحریک می کند و باعث پیشگیری از ابتلا به دیابت می شود. همچنین قند خون را کاهش می دهد.
  • از تولید چربی های زیان آور جلوگیری می کند و در نتیجه کلسترول خون راکاهش می دهد.
  • به دلیل داشتن مقدار زیاد فیبر و پاکسازی دیواره های روده و معده از ذرات آلوده، از بیماری های معده و دستگاه گوارش پیشگیری می کند.
  • به دلیل وجود ویتامین B در زیبایی و شادابی پوست، تقویت حافظه و جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان نقش به سزایی دارد.

موارد بالا تنها بیانگر برخی از خواص جو است. از این رو مجموعه بی نی سی با استفاده از مرغوبترین و باکیفیت ترین مواد مطابق با استانداردهای تهیه نان مورد تایید متخصصان تغذیه نانی مفید و مغذی را به مشتریان محترم عرضه می دارد.

برچسب ها: